IŠDYKĖLIŠKOS, IŠRADINGOS, NEUŽMIRŠTAMOS UAB „ŪKININKO PATARĖJAS“ TRADICINĖS ŠVENTĖS

Brunza_II.jpgSpaudos balius, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos rengiamus kiekvieną gegužę, kaip ir „Žurnalistikos riterio“ dieną, kuri skelbiama paskutinį Senųjų metų šeštadienį, žino ne tik vidurio Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos darbuotojai. Tokiom šventėm laikinoji sostinė garsėjo ir tarpukariu.

Sveikintina tai, kad ir atskiros Kauno redakcijos kasmet rengia panašias šventes. Dėl to didžiausią pagarbą pelnė UAB „Ūkininko patarėjas“ kolektyvas, vadovaujamas sumanaus, energingo ir nuolat ieškančio ir atrandančio direktoriaus ir vyr. redaktoriaus Vytenio Neverdausko.

 Prieš dvidešimt vienerius metus jo iniciatyva buvo atgaivintas „Ūkininko patarėjas“. Tiek pat metų ir tradicinėms kolektyvo, kuris išaugo, šventėms, skirtoms Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, taip pat besibaigiančių metų rezultatų susumavimui.

Kiekvienąkart laikraščio „Ūkininko patarėjas“ ir „Kaimo laikraštis“, žurnalų „Šeimininkė“ ir „Rasos“ žurnalistai, taip pat šios uždarosios akcinės bendrovės reklamos ir platinimo tarnybų darbuotojai švenčių proga paruošia savo nuotaikingas programas, netikėtus prisistatymus.Išdykėliškai į 2011-ųjų gegužės žaismingą šventę vėl susibūrė „Ūkininko patarėjo“ žmonės.

„Šeimininkės“ fotografas Laimutis Brundza paprastai lieka už kadro. Profesinėje šventėje kolegas Laimutis nustebino naujais talentais: ir žurnalo orkestrui dirigavo, ir tapyti visus kvietė, nes pats bendrą kolektyvo paveikslą, ką tik nuo molberto nuimtą, parodė.. .

Semelyte_II.jpgŽurnalistė Rita Šemelytė (šiemet LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos apdovanota „Gintariniu parkeriu“) įsiliejo į „Šeimininkės“ orkestrą, kurio dalyvėmis tapusioms žurnalistėms pakluso ir namų apyvokos reikmenys, ir tikri instrumentai. „Šeimininkės“ lakštingalos nominaciją pelniusi korespondentė Edita Gruiniūtė parodė kolegoms, ko mokosi laisvalaikiu.

 

Įdomu, ar kitos Lietuvos laikraščių ir žurnalų redakcijos moka taip švęsti kaip darnus, kūrybingas ir išradingas „Ūkininko patarėjo“ kolektyvas?

Groja_I.jpgNuotraukose:

 (viršuje) fotografas Laimutis Brunza;

 (viduryje) žurnalistė Rita Šemelytė ;

 (apačioje) korespondentė Edita Gruiniūtė

Žurnalo „Šeimininkė“ nuotr.

Panašūs straipsniai