Tema žiniasklaidai. Autorių teisių apsauga internete

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Lietuvos Seimo kultūros komitetas, vadovaujamas Ramūno Karbauskio, šiandien, gruodžio 4-ąją nagrinės klausimą ..Dėl autorių teisių apsaugos internete įgyvendinimo“. Savo atskaitą pateiks Lietuvos radijo ir televizijos komisija, vadovaujama Manto Martišiaus. Dar tik šiais metais LRTK pradėjo įgyvendinti aktualią nūdienos problemą, gaila, kad apie ji nedomina Lietuvos žiniasklaidos, daug padaryta. Uždaryta daugiau kaip dešimt įvairių svetainių, kurios neturėdamos leidimo, platina filmus ir knygas.

Lapkričio 27-ąją LRTK Vilniuje surengė diskusiją ,,Autorių teisių apsaugos internete iššūkiai“. Dalykiškame pokalbyje dalyvavo Lietuvos Seimo narys Vytautas Kernagis ir Seimo kultūros komiteto biuro patarėja Deimantė Žegunė, Lietuvos kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos grupės vadovas Deividas Velkas, asociacijos ,,LATGA“, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos ,,AGATA“, audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijos ,,AVAKA“ , Lietuvos leidėjų asociacijos, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai.

LRTK pirmininkas Mantas Martišius, ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Andrius Katinas, teisės skyriaus vedėjas Vadim Gasperskij pasidalino patirtimi apie iššūkius, baudžiant paslaugų teikėjus ir blokuojant interneto domeno vardą, identifikuojantį svetainę, kurioje neteisėtai viešai paskelbtas autorių teisių saugomas turinys.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos atstovai pabrėžė, kad kovojant su piratavimu internete, svarbi priemonė – prieigos prie nelegalaus turinio mažinimas, naudojimosi legaliomis platformomis galimybės užtikrinimas, vartotojų švietimas ir taip pat – kolektyvinių administravimo organizacijų aktyvesnis vaidmuo.

Panašūs straipsniai